fbpx
 
Categories Leasing, køb og abonnement

Gode råd ved import af biler fra Tyskland

Posted on
Gode råd ved import af biler fra Tyskland

Der er mange veje at gå, når din nye bil skal anskaffes. En er dem er import fra Tyskland, som umiddelbart kan virke svært og bøvlet.

Carlife365 har interviewet værdifastsætter og partner Nikolaj Ulstrup fra virksomheden Quickimport, som er specialister i at hjælpe kunder ved import af biler og motorcykler. I fællesskab bringer vi her en række gode råd til dig, så drømmen om at importere en bil fra Tyskland kan komme lidt tættere på.

Hvordan tilfører Quickimport værdi til jeres kunder?
I forhold til import tilfører vi værdi til vores kunder primært på to måder.
Vi tilfører stor værdi for de kunder der går og drømmer om at hente en bil i Tyskland. Dem kan vi hjælpe med en forhåndsvurdering af registreringsafgiften inden de køber bilen. Vi står inde for vores beregning i 30 dage, og på den måde får kunden et overblik over totaløkonomien inden købet, og han slipper for en slem overraskelse, når han kommer hjem med bilen. Registreringsafgiftsloven er kompleks, og der findes mange undtagelser og særregler, så det kan være svært for en lægmand at gennemskue, hvad der skal betales i registreringsafgift, og hvordan man gør et godt køb.
Den anden måde hvorpå vi tilfører værdi til vores kunder, er at vi kan sørge for at man får plader på bilen indenfor 24 timer efter toldsynet. Har man fået lavet en forhåndsvurdering inden toldsynet, tager det typisk ikke mere end ca. 10 min fra toldsynet er overstået, til man kan køre fra synshallen med danske plader på. Dette er alternativet til at vente op til 5 uger på SKAT, før man kan komme ud og køre i sin nye bil.

Kan du pege på nogle gode websites i udlandet og i særdeleshed Tyskland, hvor man kan søge efter biler og motorcykler?
De helt store spillere på det tyske marked er mobile.de og autoscout24.de. Skal det være en danske side, kan jeg anbefale autouncle, som har en god og en brugervenlig tysk side.

Hvad gør man, når man har fundet den bil, man godt kunne tænke sig?
Når man har fundet en bil man er interesseret i, sender man sagen til os igennem vores hjemmeside. Så går der 1-2 arbejdsdage inden man får et svar på hvad afgiften vil blive i Danmark. Den er ikke bindende for dig som kunde, men vi garanterer at afgiften ikke kan blive højere de næste 30 dage. Hvis man betaler afgiften og indregistrerer igennem os.

Hvordan finder man ud af hvor meget der skal betales i told og afgift?
Køber man en bil fra et andet EU- land skal der ikke betales told af bilen. Kommer bilen udenfor EU skal der betales told og moms, og det er noget man skal kontakte de danske toldmyndigheder omkring. Der kan desuden være andre problemer med køretøjer udenfor EU, i forhold til at de skal have en dataerklæring for at blive godkendt ved toldsynet.
Er det en bil man selv ejer udenfor EU, kan den tages med til Danmark som flyttegods. Her er der krav til hvor længe du har boet i udlandet, og hvor længe du har ejet bilen.

Hvordan får man bilen til Danmark?
Der er tre muligheder, når du skal have bilen til Danmark.

1. Du tager selv ned og henter bilen, og kører den hjem på eksportplader fra det pågældende land.

2. Du får en autotransportør til at hente bilen for dig.

3. Du finder en automægler, der kan hjælpe med at hente bilen hjem.

Hvordan foregår indregistrering og nummerplade?
Når bilen er toldsynet og du har betalt registreringsafgiften, kan du få udleveret nummerplader i en hvilken som helst synshal eller på et af SKATs motorcentre. Det er meget vigtigt, at du har fået hele den udenlandske registreringsattest (I Tyskland er registreringsattesten del op i ”Brief” og ”Schein”) med til Danmark, da den skal udleveres for at få danske nummerplader.

Hvad skal man I din optik være allermest opmærksom på, når man henter bil i udlandet?
Det kan generelt ikke betale sig at lede efter biler i dårlig stand, da du ikke får særlig meget fradrag i registreringsafgiften for det. Det vil derfor sjældent kunne betale sig, i forhold hvad du skal investere i bilen efterfølgende. Få altid alle papirer med på bilen. Mangler der dele af registreringsattesten, betyder det f.eks. i Tyskland at der er gæld i bilen. Og hvis du ikke har hele registreringsattesten, er det ikke sikkert du kan få bilen indregistreret i Danmark.
Ud over de praktiske ting, skal du være opmærksom på at bilens pris i udlandet ikke påvirker registreringsafgiften i Danmark.

Hvad er dit bedste råd til personer, som gerne vil importere en brugt bil eller motorcykel fra
udlandet?
Har du fundet en bil du gerne vil købe, og er klar til at tage ned og købe den, er det en god ide at have en backup bil du også er interesseret i. Du skal nemlig være klar til at gå væk fra den første bil, hvis den ikke er det som annoncen lovede. Så er det en god ide at have endnu en bil i området at se på, så man ikke er rejst forgæves.
Giv hellere 1000 euro mere for den helt rigtige bil, end at spare det på en der ikke lige er serviceret eller lignende. Køb den rigtige bil, og ikke den billigste.
Gå ikke på kompromis med motorcyklens stand. Du får ikke noget ud af at købe en motorcykel i dårlig stand, da fradraget er så lille i forhold til hvad det vil koste at sætte den i stand. Det samme gør sig gældende med specielt cabrioleter.
Ud over det er der 8-års reglen omkring ekstraudstyr, og 10-års reglen omkring kilometertallet.

Det kan du høre mere om her

Hvorfor er det overhovedet en god idé at importere en brug bil eller motorcykel fra
udlandet?
Ved at importere fra udlandet får du et meget større udvalg af biler. Du vil derfor nemmere kunne finde lige præcis den bil du drømmer om.

Nikolaj Ulstrup, værdifastsætter og partner i Quickimport.

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet